VV de Uule installeren Prins Yur 1ste

jan 13, 2019 | Nuuts |

Op zaterdag 12 januari 2019 werd tijdens de zitting “Vastelaovend Same” de nieuwe prins van de Vastelaovesvereiniging “De Uule” van Awt-Gelaen uitgeroepen. Na de opening en een welkomstwoord door de OpperUul Peter Ickenroth, begon een geweldige avond.

Mevr. Ria Spelthan werd door V.V. “De Uule” geïnstalleerd als het 44ste Lid van Verdienste en onderscheiden met de Hub Frenken-orde voor haar talloze verdiensten voor Oud-Geleen.
Daarna was het de beurt aan de beide finalisten van het Gelaens Vastelaovesleedjes Konkoer (GVK) 2018-2019: Lonne Kielen en Patricia Eijkenboom. Zij zongen een aantal nummers en tevens bracht Lonne het winnende liedje “Tel dien Zaegeninge” van het GVK 2018-2019 “ ten gehore.
Buutereedner Sylvia Ramakers nam daarop het stokje over. Met haar buut kreeg zij de lachers in de zaal al snel op haar hand. Het programma denderde voort en het zangduo, Andy & Roy trok vervolgens de registers eens flink open en dat resulteerde in een geweldige stemming.
Rond 21:30uur brak voor Kevin Scheijen het moment aan, om afscheid te nemen van zijn onderdanen en na een geweldige act werd Kevin opgenomen bij de Oud-Prinsen.
Zangers Gwen deed met haar mooie optreden alle leed alweer snel doen vergeten.
Daarna nam OpperUul Peter het woord voor de uitroeping van de nieuwe Prins van Oud-Geleen. Op het moment suprême kwam onder de koker vandaag: Prins Yur I (Wehrens) Prins van het Uuleriek Na de installatie van nieuwe prins, Prins Yur I kon de zaal genieten van een geweldig optreden van de Carnavalsband. Zo werd deze avond op meesterlijke wijze afgesloten!

De lijfspreuk van Prins Yur I:
’t Is 11 jaor later en noe sjtaon ich hie weer,
de autosjleutels lèk ich effe naeve mich neer.
’t Is tied óm te regere euver ‘t Uulelandj,
dus dizze vastelaovend zètte veer alles aan de kantj.
V’r make same sjtömming en sjpas in de boet,
Jederein maog ’t weite: miene Prinsedruim kump oet. Alaaf!

Enige informatie omtrent de nieuwe Prins van het Uuleriek, Prins Yur I (Wehrens)
Yur is geboren in Geleen en de zoon van Petra en Petro Wehrens. De prins is 22 jaar oud en heeft (nog) geen relatie.
Yur heeft onlangs zijn studie Commercieel Management afgerond aan de HEAO (Hogeschool Zuyd). Hij is actief voor de Awt-Jeugprinse Uule, houdt van: reizen (Londen), voetballen (fan van AC Milaan) en van sushi eten.

Gelegenheid tot feliciteren tijdens de prinsenreceptie op zondag 27 januari vanaf 14:11 uur in het Hubertushuis, Jan Willenstraat 1 te Oud Geleen.
Vastelaovesvereiniging de Uule Awt-Gelaen wenst Prins Yur I, familie en hun aanhang een schitterend vastelaovesseizoen toe.