Prins Eloy 1 (Salden) nuuje Prins VV De Uule

jan 12, 2020 | Nuuts

PERSBERICHT

 

De Uule installeren Eloy I (Salden) als prins van de Vastelaovesvereiniging “De Uule” Awt-Gelaen.

 

Op zaterdag 11 januari 2020 werd tijdens de zitting “Vastelaovend Same” in een uitverkocht Hubertushuis de nieuwe prins van de Vastelaovesvereiniging “De Uule” van Awt-Gelaen uitgeroepen.

 

Na de opening van de zitting en een welkomstwoord door de Opper Peter Ickenroth, begon een geweldige avond. De aftrap werd gedaan door de beide finalisten van het Gelaens Vastelaovesleedjes Konkoer 2019-2020: Maud du Chatinier en Patricia Eijkenboom. Beide dames zongen een aantal nummers en tevens bracht Maud du Chatinier het winnende liedje “Veer gaon los” van het G.V.K. 2019-2020 “ ten gehore.

 

Vervolgens was het tijd voor enige plichtplegingen. Als eerste werd dhr. Leon Geilen door V.V. “De Uule” geïnstalleerd als het 45ste Lid van Verdienste en onderscheiden met de Hub Frenken-orde voor zijn grote verdiensten voor Vastelaovesvereiniging “De Uule” als mede de Awt-Gelaense gemeenschap.

 

Daarna werden dhr. Herman Sour en dhr. Ger Raven (beiden waren langdurig raadslid van Vastelaovesvereiniging “De Uule” t.w. dhr. Sour ook als Opper-Uul en dhr. Raven als ceremoniemeester) deze avond benoemd tot erelid van Vastelaovesvereiniging “De Uule”

 

Na de plichtplegingen en felicitaties nam Buutereedner Bjorn Smits het stokje over van de Opper-Uul, Peter Ickenroth. Met zijn optreden werden de mensen in de zaal getrakteerd op een heerlijke buut, waarmee hij niet alleen de aanwezigen maar vooral de lachers in de zaal al snel op zijn hand kreeg. Stemming alom in zaal!

 

Vervolgens ging het programma verder en was het tijd voor zangduo “De Geliende” uit Hulsberg. Aan hun de taak om de aanwezigen in de zaal van de stoelen te krijgen. Dat bleek absoluut geen probleem! Het duo trok de registers eens flink open en dat resulteerde in een geweldige stemming.

 

Echter rond de klok van 21:30uur brak voor Yur Wehrens het moment aan, om afscheid te nemen van zijn onderdanen. Nadat Yur was ontdaan van alle prinselijke attributen, namen de Oud-Prinsen de regie over van OpperUul Peter Ickenroth. Middels een geweldige act werd Yur vervolgens opgenomen bij de Oud-Prinsen.

 

Na de act van de Oud-Prinsen nam de OpperUul de regie weer terug en kondigde vervolgens het zangduo “de Gewaejde” aan. Dit zangduo uit Nuth bracht een aantal nummers en Oud-Geleen was er helemaal klaar voor!

 

Toen brak namelijk het moment aan, waarop iedereen in spanning zat te wachten: de uitroeping van de nieuwe Prins van Oud-Geleen! Opper Peter Ickenroth bouwde de spanning vakkundig op en op het moment suprême kwam onder de koker vandaag:

Prins Eloy 1 (Salden)

 

Na de installatie van nieuwe prins, Prins Eloy I kon de zaal genieten van een geweldig optreden van de band Die Männer. Als specialisten in Duitstalig entertainment waaronder Oktoberfeestmuziek gemixt met Alpenrock, Duitse Schlager en het hedendaags repertoire vormde deze band de klapper van de avond!

 

Zo werd deze prachtige avond op meesterlijke wijze afgesloten!

 

 

Enige informatie omtrent de nieuwe Prins van het Uuleriek, Prins Eloy I (Salden)

Eloy is geboren in Geleen en de zoon van Ron en Jacqueline Salden.

De prins is 22 jaar oud, heeft een ouder zus Myrthe en een jongere broer, Job. Eloy heeft (nog) geen relatie. De prinselijke residentie is in de Jan Willenstraat 16 te Geleen.

 

Eloy is werkzaam als Medische Beeldvorming –en bestralingsdeskundige in het Zuyderland ziekenhuis te Geleen.

Hij is actief bij Harmonie St. Cecilia met name Drumband en Slagwerk en speelt daarnaast ook trombone; houdt van F1 kijken en is grote fan van Red Bull;

Eloy reist graag naar Amerika en houdt van het organiseren van evenementen.

Eloy’s lijfspreuk:

 

Awt-Gelaen hawt uch vas,

Dizze vastelaovend löp eine van Salden oet de pas.

De trómmelsjtekke en sjuuftrombóne höbbe effe niks te doon.

Vanaaf noe zèt ich mit de Uule de juuste toon.

De kómmende tied stjeit ‘t road, gael en greun baovenaan

en gaon ich same mit uch d’r volle gaas teagenaan.

Alaaf!

Gelegenheid tot feliciteren tijdens de prinsenreceptie op zondag 26 januari vanaf

14:11 uur in het Hubertushuis, Jan Willenstraat 1 te Oud Geleen.

 

Wij, Vastelaovesvereiniging de Uule Awt-Gelaen wensen Prins Eloy I, zijn familie en hun aanhang een schitterend vastelaovesseizoen.