Het Ealske drinken op Carnavalszondag 

Het is allicht meer dan 25 jaar geleden dat Gerrit van Hilten, met een dienblad vol Ealskes, naar de Uule kwam om de Uule een fijne optocht te wensen. De Uule kwamen op het Schuttersplein bij elkaar om van daaruit naar de opstelplaats van de Gelaense optocht te vertrekken.

Het Ealske werd met smaak gedronken. Het was de start van een mooie, maar lange dag.

De jaren daarna werd het traditie om op de Pastoor Vonckenstraat bij elkaar te komen voor het drinken van het Ealske. Het Ealske ging vooraf aan het maken van de groepsfoto voor de Uulewagen. Alle Uule en de prins keken hier iedere keer weer naar uit.

Gerrit stierf plotseling in 2003 maar zijn echtgenote Nieke bleef de traditie gelukkig voortzetten. Dit werd zeer gewaardeerd. Er veranderde echter wel iets. Voortaan werd door de prins aangebeld en bloemen aangeboden, een woord van dank door de Opperuul gesproken en daarna volgde het Ealske.

Dit jaar zou deze traditie door Corona geen doorgang vinden. Echter ons bereikte het nieuws dat Nieke ging verhuizen. We moesten iets bedenken om toch voor de laatste keer met Nieke een Ealske te kunnen drinken. De enige activiteit die de Uule dit jaar gezamenlijk zouden doen, was de speurtocht van Café Wilhelmina op Carnavalszondag

Nieke en de Uule werden ingelicht om nog eenmaal gezamenlijk het Ealske te drinken. De voorbereidingen werden getroffen om dit Coronaproof te kunnen doen. Er werden speciale Uule-mondmaskers gemaakt, pilons werden geplaatst en het gevolg moest op grote afstand blijven.

Ditmaal werd niet op de Uule gedronken maar getoost op Nieke en Gerrit van Hilten als dank voor de onvergetelijke momenten op de carnavalszondag.

Nieke & Gerrit ALAAF!