GVK 2018

okt 28, 2018 | Nuuts |

38ste Gelaens Vastelaovesleedjes Konkoer 2018

 

Op vrijdag 9 november 2018 om 20 uur 33 zal de 38ste editie plaatsvinden van het Gelaens Vastelaovesleedjes Konkoer (GVK). De Hanenhof is dit jaar de plaats waar het konkoer wordt gehouden.

De winnaar van deze avond is de officiële Vastelaovesslager 2019.

Een deskundige jury inclusief inbreng vanuit de zaal heeft de taak om een terechte winnaar uit te roepen.

De organisatie van het GVK wordt dit jaar verzorgd  door de “VIEF” van Gelaen. (Kraonkeleaere, Uule, Sjoutvotte, Swentibolders en de Flaarisse) in samenwerking met de Bertha Bend.

We mogen dit jaar 5 finalisten welkom heten. 

De volgorde van optreden is door loting bepaald:

-1-
De jongste deelneemster van de avond is Lonne Kielen en zij zal het lied “tel dien zaegeninge” op de planken brengen. Tekst en muziek zijn van Hucintha Claessens en Ronald Claessens

-2-
Patricia Eykenboom zal het nummer  “vraog neet wie ’t kan” ten gehore brengen. Tekst en muziek van Jo Deusings en Ben Erkens.

-3-
Marie José Soons en Wullem Delahaye zullen het nummer “esse thoes kumps” op de planken brengen. Tekst en muziek zijn van Jo Deusings en Ben Erkens.

-4-
Het duo 11 PK bestaande uit Peter Kunkels en Kevin Noblesse brengen het nummer “Gelaen, dao kumpste trök. Tekst en muziek Wilko Aendekerk en Kevin Noblesse.

-5-
De Sjnake, inmiddels geen onbekenden meer aan het Gelaens muziekfirmament, bestaande uit Jelle Beckers en Stan Horsels zingen het nummer “prins veur ’t laeve”. Tekst en muziek: Wilko Aendekerk en Jelle Beckers en Stan Horsels.

Alle finalisten worden voor de 15de keer live begeleid door de Bertha Bend. Deze formatie bestaat uit Mart Beckers, Peter Kunkels, Willy Pernot, Carool Franssen, Dinand Claessens, Hans Vaessen, Bettina Kamps, Wilko Aendekerk, Anita Jetten en muzikaal leider Ben Erkens.

Reserveer alvast vrijdag 9 november in uw agenda voor de 38ste editie van het Gelaens Vastaovesleedjes Konkoer om 20:33 in de Hanenhof.

De pauze zal worden gevuld met Gelaense muziek door o.a. de Bertha Bend.

Graag tot vrijdag 9 november !!!

De entree is gratis.

Vriendelijke groet,

De “VIEF” van Gelaen

en de Bertha Bend.