De Uule installeren Kevin I (Scheijen) als prins van de Vastelaovesvereiniging “De Uule” Awt-Gelaen.

jan 14, 2018 | Nuuts |

Op zaterdag 13 januari 2018 werd tijdens de zitting “Vastelaovend Same” in een uitverkocht Hubertushuis de nieuwe prins van de Vastelaovesvereiniging “De Uule” van Awt-Gelaen uitgeroepen.

Na de opening van de zitting en een welkomstwoord door de Opper Peter Ickenroth, begon een geweldige avond. De eerste artiest was Lonne Kielen. Zij bracht haar nieuwe liedje ten gehore, waarmee zij hoopt op 19 januari a.s. het Tiener Vastelaovesleedjes Konkoer (TVK) te kunnen winnen.

Dhr. Fred Broeks werd door V.V. “De Uule” geïnstalleerd als het 43ste Lid van Verdienste en onderscheiden met de Hub Frenken-orde voor zijn talloze verdiensten bij Vastelaovesvereiniging “De Uule”, bij Jonkheid “Isodorus” en voor Oud-Geleen.

Het duo “Op ós” brachten hun LVK-liedje ten gehore, waarna dhr. Ritchie Baxx (de winnaar van het GVK) zijn winnende liedje “Taofelkes” zong.

Vervolgens was het de beurt aan het duo “Upke Dupke”. Zij brachten een komische act, waarna het stokje werd overgenomen door buutereedner Eric Reck. Met zijn buut kreeg hij de lachers in de zaal al snel op zijn hand. De stemming zat er goed in!

Rond de klok van 21:30uur brak voor Roel Janssen het moment aan, om afscheid te nemen van zijn onderdanen. Hierna namen de Oud-Prinsen de regie even over en met een geweldige act werd Roel vervolgens opgenomen bij de Oud-Prinsen.

Vervolgens nam Opper Peter Ickenroth het woord voor de uitroeping van de nieuwe Prins van Oud-Geleen. Op het moment suprême kwam onder de koker vandaag:

Prins Kevin I (Scheijen)

Prins van het Uuleriek

Na de installatie van nieuwe prins Prins Kevin I, kon de zaal genieten van een optreden van zanggroep Don Kiesjot, een buut van Jack Vinders, waarna het duo Kristel & Quinn de avond afsloot. Een prachtige avond voor iedereen!