Jeugprins Kjell I (Smits)

Jeugprins van het Uuleriek

In de vootsjpaore van miene pap,
Gaon ich dit jaor mit de Uule op sjtap,

Ouch ich zèt mien tróm gaer aan de kantj,
En gaon es prins veurop door ’t Uulelandj,

Same mit de jeugraod lök dat waal,
En viere veer same vastelaovend mit väöl kabaal.

ALAAF!

VV De Uule Awt-Gelaen installeren Kjell I (Smits) als jeugdprins van de Vastelaovesvereiniging “De Uule” Awt-Gelaen.

Op woensdag 20 februari 2019 werd tijdens een gezellige en drukbezochte kinderzitting in het Hubertushuis in Oud-Geleen de nieuwe jeugdprins van de Vastelaovesvereiniging “De Uule” van Awt-Gelaen uitgeroepen.

Na de opening en welkomstwoord door de Opper Uul Peter Ickenroth en zijn jongere assistent, Youri, nam de jeugdraad van V.V. de Uule, met in hun midden jeugdprins Tristan I plaats op de bühne en kon de Kènjerzitting van start gaan. Als gastverenigingen van de Vief van Gelaen werden de jeugdraden en hun begeleiders van de Swentibolders en de Kraonkelaere welkom geheten. Helaas hadden de Sjoutvotte zich afgemeld.

Allen waren getuige van mooie optredens verzorgd door de Majorettes van Harmonie St. Cecillia, kinderen van basisschool ‘De Driesprong’, Veerle Donga (dans), dansmariekes Kraonkelaere en tot slot de 2 Sjnake (zang). Ook dit jaar werd de Carnavalsdisco, verzorgd door Cramers DJ’s.

Vervolgens werd oud-jeugdprins Tristan Donga door het AJU op een zeer ludieke wijze bij hun ingelijfd. Tristan is een geweldige jeugdprins voor V.V. de Uule geweest.

Om 16.11 uur kwam de nieuwe jeugdprins vanonder de koker tevoorschijn: Kjell Smits!
Hij werd door de opper Uul Peter uitgeroepen als:

Jeugdprins Kjell I van de Vastelaovesvereiniging “De Uule” Awt-Gelaen.

Kjell is de zoon van Claudia en Maarten Smits en is de jongere broer van Bente en de oudere broer van Jern. De prinselijke residentie is gelegen aan de Norbertijnenstraat 78 te Geleen.
De hobby’s van Kjell zijn: Skiën, judo, trommelen en YouTube kijken. Kjell is lid van budoclub Oud Geleen en lid van drumband harmonie st Cecilia 1866. Verder is hij supporter van ijshockeyclub Smoke Eaters en voetbalclub Fortuna.
Kjell zit op BS. De Driesprong in groep 8A bij juffrouw Desiré en juffrouw Kasja.