Jeugprins Tristan 1 (Donga)

Jeugprins van het Uuleriek

Normaal zjwej ich mit de nunchaku in ‘t róndj,
Mer dees daag maak ich ’t mit miene scepter bóntj,

Want vastelaovend is mich mit de paplaepel ingegaeve,
En wil ich de kómmende daag heël intens gaon belaeve,

Dit jaor gaon ich veurop mit mien patsj en mien vaere,
Same mit uch geit ’t dan eine super vastelaovend waere.

ALAAF!

VV De Uule Awt-Gelaen installeren Tristan I (Donga) als jeugdprins van de Vastelaovesvereiniging “De Uule” Awt-Gelaen.

Op woensdag 31 januari 2018 werd tijdens een gezellige en drukbezochte kinderzitting in het Hubertushuis in Oud-Geleen de nieuwe jeugdprins van de Vastelaovesvereiniging “De Uule” van Awt-Gelaen uitgeroepen.

Na de opening en welkomswoord door de Opper Uul Peter Ickenroth en zijn jongere assistente, Lotte Kielen, nam de jeugdraad van V.V. de Uule, met in hun midden jeugdprins Teun I plaats op de bühne en kon de Kènjerzitting van start gaan. Als gastverenigingen van de Vief van Gelaen werden de jeugdraden en hun begeleiders van de Flaarisse, de Kraonkelaere en de Kling Puime uit Wijlre welkom geheten.

Allen waren getuige van mooie optredens verzorgd door de Majorettes van Harmonie St. Cecillia, kinderen van basisschool ‘De Driesprong’, dansmariekes van de Kling Puime en tot slot Lonne Kielen (zang). Ook dit jaar werd de Carnavalsdisco, verzorgd door Cramers DJ’s.

Vervolgens werd oud-jeugdprins Teun Dierx door het AJU op een zeer ludieke wijze bij hun ingelijfd. Teun is een geweldige jeugdprins voor V.V. de Uule geweest.

Om 16.11 uur kwam de nieuwe jeugdprins vanonder de koker tevoorschijn: Tristan Donga!

Hij werd door de opper Uul Peter uitgeroepen als:

Jeugdprins Tristan I van de Vastelaovesvereiniging “De Uule” Awt-Gelaen.

Tristan is de zoon van Nancy en Patrick Donga en is broer van Veerle. De prinselijke residentie is gelegen aan de Laan van Westfalen 68 te Geleen.

In zijn vrije tijd is Tristan een fervent beoefenaar van nunchaku.